Sekretariat: +45 32 63 04 00

Husk: En uddannet bager, bager brød der smager!

Dronningemedalje

7.200 medaljer uddeles i dag

Københavns Bagerlaug uddeler over 7.200 ”Dronninge-medaljer” på Hendes Majestæt Dronningens fødselsdag.

I anledning af Hendes Majestæt Dronning Margrethes fødselsdag fredag den 16. april vil Københavns Bagerlaug, traditionen tro, sende majestæten en fødselsdagskage. Men i år gør medlemmerne af lauget langt mere.

Ikke for at gå Majestæten i bedene. Men medlemmerne af Københavns Bagerlaug har besluttet at belønne alle plejehjemsbeboere og plejepersonale på København og Frederiksberg kommunes plejehjem og tildele en ”Dronningemedalje”, for henholdsvis tapperhed under lang tids isolation og en forbilledlig indsats i frontlinjen, under særdeles vanskelige vilkår.

”Bagerne fra lauget får en meget travl torsdag og fredag med produktion af de mange medaljer, over 7.200 stk. som skal produceres af ca. 20 deltagende bagerier. Der er tale om traditionelle medaljer som vi kender dem fra håndværksbageren, men i anledning af Hendes Majestæts fødselsdag – og da vi kun uddeler dem på denne dag, tillader vi os at kalde dem ”Dronningemedaljer”, og udsmykker dem med bagerlaugets logo, der som en af få må benytte ”kringle med krone”. Så lidt royalt, bliver det da,” udtaler Oldermand Erik Ellitsgaard fra Københavns Bagerlaug med et smil.

”Vi uddelte også medajler til plejehjemsbeboerne sidste år, og udvider i år, så også plejepersonalet får en medalje – mon ikke vi er ved at skabe en ny tradition. Og jeg glæder mig, til at se glæden i plejehjemsbeboernes øjne, når vi møder op med ”Dronningemedaljer” til fredagens eftermiddagskaffe. Og det tror jeg, at alle de deltagende bagere også glæder sig til at opleve. Og vi er både stolte og glade over at kunne glæde de ældre og plejepersonalet på denne måde, for vi synes virkelig de fortjener en opmuntring”, slutter Erik Ellitsgaard.

 

Billedtekst:

”Dronningemedaljen” som Københavns Bagerlaug uddeler med end 7.200 stk. af på Hendes Majestæt Dronningens fødselsdag.

Download pressebilleder her:

Dronningemedalje 1:1

Dronningemedalje 16:9

 

Pressekontakt:

Oldermand Erik Ellitsgaard, 28450845, erik@eriksbageri.dk

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *